Soud poslal OKD do úpadku

Krajský soud v Ostravě dnes poslal těžební společnost OKD do úpadku. Věřitelé mají dva měsíce na to, aby přihlásili své pohledávky. Soud jmenoval insolvenčním správcem Leeho Loudu, na srpen nařídil přezkumné jednání a svolal schůzi věřitelů.

Trump vsadil na uhelnou kartu

Znovu nastartuji zdejší uhelný průmysl, vrátím horníkům jejich práci a vy budete moci být opět hrdí na svého prezidenta. Do těchto slov by se dal shrnout vzkaz, který voličům v Západní Virginii vyslal republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump.

Mládek sfárá do dolu Centrum

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) dnes navštíví nedávno uzavřený hlubinný důl Centrum. V rámci návštěvy sfárá, a následně ho čeká jednání se zástupci Severní energetické, odborů a starostů okolních měst a obcí.

Čína vyhlásila boj nelegálním dolům

Národní komise pro rozvoj a reformu Číny (NDRC) přikázala okamžité ukončení téměř 40 projektů v oblasti těžby uhlí kvůli porušování pravidel. Čína zároveň oznámila, že bude v rámci snahy o snížení obrovského přebytku těžby nad spotřebou uhlí ostřeji bojovat proti ilegálním uhelným projektům.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa