Doba čtení:1 m, 15 s
Vývoz mongolského uhlí do Číny, převážně koksovatelného uhlí, vzrostl na 38,79 milionu tun z 29,23 milionu tun, oba sousedé navíc dál pracují na posílení přeshraniční logistické infrastruktury. Foto: wikipedia.org

Čínský dovoz uhlí z Austrálie se v první polovině roku více než zdvojnásobil. Výrazně, konkrétně o 33% vzrostl také dovoz z Mongolska, které převzalo podíl na trhu od hlavních dodavatelů Indonésie a Ruska.

Podle údajů Generální správy cel se dodávky australského uhlí do Číny zvýšily na 36,65 milionu tun z 15,56 milionu tun ve stejném období loňského roku, protože vývozci zvýšili prodej v souvislosti s oteplením obchodních vztahů, kdy Čína rovněž zrušila obchodní bariéry na australské víno a další produkty, napsal server xm.com.

Australské dodávky se zotavují od února 2023, kdy Čína ukončila neformální zákaz platný od roku 2020.

Indie bude zkušebně odebírat koksovatelné uhlí z Mongolska

Vývoz mongolského uhlí do Číny, převážně koksovatelného uhlí, vzrostl na 38,79 milionu tun z 29,23 milionu tun, čímž země překonala svůj cíl 60 milionů tun vývozu uhlí do Číny pro letošní rok, protože oba sousedé pracují na posílení přeshraniční logistické infrastruktury.

Dodávky ruského uhlí do Číny se v prvním pololetí meziročně snížily o 11 % na 45,63 milionu tun, protože na vývozce z této země dolehly sankce kvůli ruské invazi na Ukrajinu.

Indonésie, největší světový vývozce uhlí v loňském roce, zůstala hlavním dodavatelem do Číny, když v prvním pololetí prodala 103,71 milionu tun.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa