Doba čtení:2 m, 9 s
Podle lektorky jógy Evy Bláhová, jejíž jóga Studio Blaho se nachází v Oseku, se bude jednat o lekci pro začátečníky i mírně pokročilé.

Skupina ČEZ nabízí zájemcům netradiční zážitek v podobě lekce jógy v Infocentru v Elektrárně Ledvice. Lekci povede lektorka jógy Eva Bláhová. Lekce se koná 21. září od 16 hodin, je zdarma, kapacita je 25 míst. Nutná je jen registrace předem na www.cez.cz/ledvice.

Na rozdíl od první návštěvy Evy Bláhové, kdy hodinová lekce jemné Hatha jógy proběhla ve výšce 144 metrů v prosklené vyhlídce na nejvyšší rozhledně v České republice, se nyní bude spolu s přihlášenými zájemci držet více při zemi. Konkrétně nějakých 200 metrů nad mořem, neboť lekce se uskuteční v suterénu infocentra. Důvod je prostý, vzhledem k předchozímu velikému zájmu, přičemž se dostalo jen na prvních deset zaregistrovaných, byla navýšena kapacita.

„Projdeme si sestavu Surya Namaskar, neboli pozdrav Slunci, a vše ukončíme relaxací. Tato jemná Hatha jóga je založena na propojení pohybu s dechem. Na začátku lekce, která je zaměřena na protažení, rozhýbání kloubů a podporu správného držení těla, se proto budeme věnovat právě dechu a pak plynule přejdeme k praktikování,“ vysvětlila Bláhová, jejíž jóga Studio Blaho se nachází Oseku. Podle ní se bude jednat o lekci pro začátečníky i mírně pokročilé.

ČEZ bude nabírat tisíce nových zaměstnanců

I když lekce jógy proběhne v suterénu infocentra, její účastníci o pohled na Elektrárnu Ledvice, České středohoří a Krušnohoří, včetně měst a obcí v okolí, z výšky 140 metrů nepřijdou. Po jejím skončení je totiž průvodkyně na nejvyšší rozhlednu v České republice pozvou a na jejím volně přístupném ochozu jim poskytnou i odborný výklad, případně zodpoví dotazy, týkající se rozhledů po okolní krajině. Zajímavou novinkou celé akce pak bude možnost zakoupit si ručně dělané aromatické svíčky ze sojového vosku, které mohou provonět a „pročistit“ domov a lze je využít během relaxace, meditace a samozřejmě u cvičení jógy.

Infocentrum Elektrárny Ledvice si letos připomene 15 let své existence. Jeho interaktivní expozice plná virtuálních prvků a audiovizuálních technologií je zaměřené na klasickou energetiku, je jediné svého druhu v ČR. Jeho součástí je i nejvyšší rozhledna v České republice s volně přístupným ochozem ve výšce 140 metrů. Společně s prosklenou vyhlídkou má pak rozhledna na výšku ještě o čtyři metry více. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Návštěvníky přitom seznamuje s končící érou doby uhelné a nástupem nízkoemisních technologií. Elektrárna Ledvice, respektive její moderní, vysoce ekologický výrobní blok s nadkritickými parametry, tuto éru jako poslední definitivně uzavře.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa