Doba čtení:1 m, 30 s
Mostecká nemocnice se na přízeň těžařů může spolehnout dlouhodobě. Foto: kzcr.eu

Oddělení následné péče a Oddělení lůžkové rehabilitace mostecké nemocnice Krajské zdravotní v areálu na Zahražanech pořídilo pro své klienty díky daru od společnosti Vršanská uhelná moderní fyzioterapeutické hřiště. Pomůže v rekonvalescenci i léčbě pacientům po mrtvici, s roztroušenou sklerózou nebo s mentálním postižením či s neurologickými onemocněními.

Nové hřiště v Zahražanech vzniklo díky daru ve výši 300 tisíc korun od společnosti Vršanská uhelná. Za dar skupině Sev.en Česká energie, pod kterou Vršanská uhelná spadá, děkujeme a jsme rádi, že budeme moci nabídnout našim pacientům další možnosti k rehabilitaci,“ poděkoval ředitel Nemocnice Most Pavel Markalous. „Dlouholetá podpora skupiny Sev.en má pro naši společnost a její nemocnice opravdu velký význam,“ dodal Ondřej Štěrba člen představenstva Krajské zdravotní.

Polsko spustí uhelné elektrárny, aby zvýšilo dodávky elektřiny na Ukrajinu

Krajskou zdravotní podporujeme dlouhodobě. V uplynulých letech jsme společně realizovali několik projektů, které měly za cíl zlepšit zdravotnickou péči v regionech, kde podnikáme. Mimo jiné jsme například podpořili modernizaci porodnice a neonatologického oddělení. Úroveň zdravotnictví a péče o pacienty, ale také dobré podmínky pro práci lékařů, jsou pro nás velmi důležité,“ uvedl pro homerlive.cz generální ředitel Vršanské uhelné Petr Lenc.

Hřiště je koncipováno tak, aby sloužilo pacientům všech věkových kategorií. Pomůže klientům, kteří se pohybují na invalidním vozíku, o berlích nebo s chodítkem. Je vhodné pro osoby s mentálním postižením či s neurologickými onemocněními. Ideální je například pro rehabilitace po cévní mozkové příhodě, pro pacienty s roztroušenou sklerózou a podobně.

Na Mostecku je nejvyšší nezaměstnanost v Česku

Výstavba hřiště začala vloni v říjnu. Venkovní stroje jsou odolné vůči povětrnostním vlivům, snadno ovladatelné a bezpečné. Jedinečným způsobem umožňují klientům cvičení na čerstvém vzduchu.

 

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa