Doba čtení:1 m, 27 s
Elektrárna Opatovice zajišťuje dodávky tepla do Hradce Králové, Pardubic, Chrudimi a do přilehlých obcí, celkem jde asi o 61 000 domácností, nemocnic, škol a podniků. Vyrábí rovněž elektřinu. Foto: wikipedia.org

Výkonnou ředitelkou Elektráren Opatovice se od února stala Romana Zadrobílková. Ve funkci skončil Václav Pašek, který ale nadále zůstává předsedou představenstva. Pašek byl ředitelem od roku 2012. V pozici skončil na vlastní žádost.

Rozhodnutí ovlivnila firemní strategie, která manažerské pozice nekumuluje jednomu zaměstnanci. Vedle předsedání v představenstvu bude Pašek podle mluvčí firmy Hany Počtové spolurozhodovat o rozvoji a strategii.

Čtěte také:
Elektrárna Opatovice omezí provoz 2 bloků
Berlínský blackout vyděsil Němce

Zadrobílková je ve firmě od roku 2006. V posledních deseti letech působila jako manažerka ve vedení společnosti a je součástí týmů, které se zabývají strategickými projekty.

Zná tak nejen život uvnitř areálu elektrárny, ale rovněž vazby s jejím nejbližším okolím. Václav Pašek přesune své hlavní působení v oblasti energetiky do západních Čech,“ dodala Počtová.

Elektrárna Opatovice zajišťuje dodávky tepla do Hradce Králové, Pardubic, Chrudimi a do přilehlých obcí, celkem jde asi o 61 000 domácností, nemocnic, škol a podniků. Vyrábí rovněž elektřinu.

Elektrárna kvůli evropskému trendu odklonu od uhelné energie hledá možnosti přechodu na jiná paliva. V polovině letošního roku omezí provoz dvou z šesti současných bloků. Dva z kotlů nepodstoupily v minulých letech nákladnou modernizaci jako ostatní čtyři a nesplňovaly by zpřísněné emisní limity, které vejdou v platnost.

Firma předloni vykázala výnosy 3,57 miliardy korun a záporný výsledek před zdaněním 369 milionů korun. Stamilionové záporné nezdaněné hospodaření měla společnost i v předchozích třech letech.

Mohlo by vás zajímat:
VIDEO: Jak se rodí kolosy na čtyřech kolech
VIDEO: Jak složit bagr za 90 vteřin
VIDEO: Největší hydrostatický buldozer na světě

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa