Doba čtení:1 m, 7 s
Elektrárna v Opatovicích nad Labem zajišťuje dodávky tepla do Hradce Králové, Pardubic, Chrudimi a do přilehlých obcí, celkem jde asi o 62.000 domácností a stovky nemocnic, škol a podniků. Vyrábí rovněž elektřinu. Foto: wikipedia.org

Pardubičtí zastupitelé odmítli nabídku elektrárny Opatovice, aby město odkoupilo několik jejích předávacích stanic. Budovy stojí na městských pozemcích a Pardubice k nim mají předkupní právo. To nezanikne, ani kdyby objekty v budoucnu koupil někdo jiný.

Město by nemělo kupovat výměníky, investovat do nich a realizovat v nich developerskou činnost. Myslím, že máme dost úkolů na vlastním majetku,“ řekl primátor Martin Charvát (ANO).

Čtěte také:
Elektrárna Opatovice má výjimku na vodu
Křetínský chce ukládat energii z uhlí do baterií

Pardubice v minulosti některé výměníkové stanice od elektrárny odkoupily. Většinou se využívají pro organizace sociálních služeb, například Péče o duševní zdraví, která se stará o lidi s duševní nemocí.

Podle náměstka primátora Jana Mazucha (ODS) se stanice prodávají včetně vnitřní technlogie, a úpravy by byly příliš nákladné. Jak uvedl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS), technologie by v budovách zůstala jako věcné břemeno.

Elektrárna Opatovice zajišťuje dodávky tepla do Hradce Králové, Pardubic, Chrudimi a do přilehlých obcí, celkem jde asi o 61 tisíc domácností, nemocnic, škol a podniků. Vyrábí rovněž elektřinu. Patří do Energetického a průmyslového holdingu (EPH), který ovládá Daniel Křetínský.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa