V okolí Milady jsou bohatá ložiska uhlí. Budou odepsána?

Výraznějšímu rozvoji okolí jezera Milada brání ochrana velmi kvalitních a bohatých historicky ověřených, nyní už netěžených zásob ložisek hnědého uhlí. Geologové nyní připravují na základě podrobného hodnocení podmínky k jejich případnému odpisu. V rozhovoru pro Deník to řekl oblastní ložiskový geolog České geologické služby Josef Godány.

V lokalitě Dolu Frenštát se možná bude těžit plyn

Státní podnik Diamo včera v Trojanovicích na Novojičínsku zahájil likvidaci černouhelného Dolu Frenštát. Z dolu, v němž se uhlí nikdy netěžilo, havíři symbolicky vyvezli poslední okov, tedy nádobu určenou k přepravě materiálu i lidí. Zasypávání těžních jam začne v září, řekl novinářům ředitel odštěpného závodu Darkov podniku Diamo Josef Lazárek.

U velkých fotovoltaik chybí akumulace. Je to riziko

V prvním pololetí letošního roku byly k fotovoltaikám a dalším obnovitelným zdrojům energie připojeny baterie o celkové kapacitě 428,6 megawatthodiny (MWh). Je to o pětinu více než za celý loňský rok. Drtivá většina zařízení je však instalována na malých fotovoltaikách, u velkých zatím většinou chybí. Vyplývá to z dat Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT CZ.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa